INNFØRING AV TIMEOUT

William er jo som 2 åringar flest og he kommi i den berømte trassalderen. Han er relativ enkel å håndtere, men det skjer som regel ved hjelp av avledning (etter tips fra helsesyster). He vært på "jakt" etter sanksjonar, og fant ut at eg hadde lyst til å teste ut "time out". Denne blir jo mykje brukt på "Supernanny", så den kan jo slettes ikkje vere dum. He lest meg litt fram om at 2 minuttar var lang nok timeout for 2 åringar, 3 minuttar for 3 år osv.

Så i dag kom dagen der William skulle ta ein timeout. Benken i gangen blir brukt til "timeoutplass". Eg forklarte han at han skulle sitte der, fordi han ikkje hørte på Mamma, og at eg kom og henta han om litt. Han satt stille og litt fortumla ute på gangbenken, og fekk nok tenkt seg litt om. Etter 2 små minutt så satt eg meg ned til han og spurte om han var snill gutt nå, - og ja, det var han!

Litt spent på om det vil fungere framover òg, eller om han satt der pga "sjokket" ;o) For at timeout skal fungere er det hvertfall viktig å ikkje bruke den opp, og sette han ut for kvar minste ting. Barn er barn, og litt slingrinsmonn må ein jo ha! Eg syns det var litt ekkelt å sette han ut der, men barn treng irettesettelse og korreksjon på uønska atferd. Eg ønsker jo på ingen måte ein uforskamma liten ein ;o)

Bruker du timeout?

Fungerer det?

4 kommentarer

lineognoah

17.feb.2012 kl.11:31

vi har brukt time out på noah julius siden han var ca 1,5år og hos oss fungerer det veldig bra!

Nå som trassen er her har vi prøvd en litt annen taktikk enn bare si "gjør du det 1 gang til er det time out" men å istede si "om du gjør det 1 gang til må du i time out,og det vil du vel ikke? " da sier han som regel nei og endrer oppførsel;)

men som du sier selv,det er viktig å ikke bruke time out på hver minste lille ting;)

Lykke til!

Thea

17.feb.2012 kl.17:16

Jeg har hatt mye om timeout i parenting psychology, og det en veldig effektiv metode ;) Flink er du vennen!
Thea: Ja, den funker lett som smørefett den altså ;o) Ganske fascinerans i grunn!
lineognoah: Så bra at timeout fungerer! Takk for tips om "trugsmål", den må nok testast ;o)

Skriv en ny kommentar

hits