LITT AV ALT, EGENTLIG...

Eg har, etter mykje om og men, valgt å slette innlegget der eg skreiv om barnehagemat eg fant provoserande. Ikkje for det at eg ikkje stend for det eg har skrive, men fordi emnet var sårt for ein del. Det var mange likesinna og mange som var uenige, slik vil det alltid vere. Fordi det ikkje kom tydelig nok fram at eg skreiv mest på generell basis, ikkje pga matepisoden, så fant eg det mest rektig å la det gå. Eg sletta ikkje innlegget fordi eg var redd for at folk ikkje skulle like meg, langt ifra - slikt bryr eg meg svært lite om. Om folk vil danne seg eit bilde av meg, uten å kjenne meg - værsågod! Eg er meg, og du er du. Men ein av mine hjertesakar vil fortsatt vere sunt og næringsrikt kosthold.

Fekk au kommentar på filming og klipping av Unge Mødre, at det blei glamorisert. Der har eg, så godt det har latt seg kunna, uttrykt meg TYDELIG om akkurat det. Eg har  sagt at både bloggar og TV-program glamoriserar det å gå gravid og ha ungar, at hverdagen slettes ikkje er slik det ofte blir framstilt. Dersom du har sett episodane eg er med i, kjem det fram. Filminga foregjeng au på sommaren, då flesteparten har ferie. På den måten fær ein ikkje fram travle hverdagen med sure ungar og kjefting. I tillegg så blei hvertfall mine dagar med filming lagt opp i intervallar med ca 2-3 timars varighet pr. gong. Dei fulgte meg aldri ein heil dag. For å sitere meg sjølv i lokalavisa: "Eg skulle ynskje eg hadde fått vist litt meir av korleis den faktiske kvardagen vår er, med hektiske morgonar, levering i barnehagen og skulekvardagen min, seier Marthe som meiner at ferietid ikkje illustrerar så godt det som er det verkelege dagleglivet som ung travel mor."

Dersom de meiner at vinklinga er urealstisk og er misfornøyde med klippinga, så bør de heller ta kontakt med Limelight og gje tilbakemelding på det. Eg er fornøgd med min "opptreden" i Unge Mødre, og har kun fått positive tilbakemeldingar på det. Eg ville nok ikkje vært med på ein runde 2, men angrar heller ikkje :o)

Dagane økkes gjeng i ein fei, og eg må ærleg innrømme at blogging ikkje er (har det nokon gong vært?) min store prioritering. William er i storform om dagen, og he i ei god veke slått frå seg litt av trassen! Såå deilig! Nå vil han til og med bli med Mamsen heim fra barnehagen :o) Vi storkosar oss på ettermiddagen fram ti leggetid med matlaging, leiking, litt tv-titting og lesing, før det er bading og kveldsstell.

Håpar alle he, og vil fortsette å ha ei god veke :o) Nå er det snart helg, og den skal brukast til å gjere opptil fleire innleveringar ferdige. Eg må ha det meste unnagjort fort, eg og William skal nemlig på ein ekstra ferie om ikkje lenge! Vi gledar oss kjempe :o)


Bilde av Williamsen, 4 mnd :o)
 

2 kommentarer

Rina

10.feb.2012 kl.00:50

Så dumt at folk tar seg nær av det istan for å ta det te seg! :/ Klart kosthold e viktig for de små, akkurat som for oss som ska omgås de små! Nokken e flinkere enn andre, og eg va veldig glad for den påminninga det innlegget gav meg! Va utrolig nøye det første halvanna året, la nå merke te at de faste gode rutinene me hadde har sklidd litt ut med alderen (og med min latskap/ettergiverhet, hvis det e et ord! haha), trengte det "sparket" :)

Du har flotte, fornuftige meininger!

Hege Sofie Aketun

10.feb.2012 kl.04:05

Jeg skjønner at du slettet innlegget, mange som ikke skjønte at det ble skrevet på generell basis.

Jeg er så hjertens enig med deg i kosthold, spesielt til barn og unge. Dette er min hjertesak, og noe jeg ønsker å videreformidle til alle, men det er vanskelig.. Jeg syns du gjorde en god jobb! For det er så mange som føler seg truffet og reagerer med enten sinne eller likegyldenhet.. Drit i dem! Du vet du har rett, et sunt kosthold er viktig.

Men et sunt kosthold er ikke grovbrød med leverpostei hver dag, men et variert og næringsrikt kosthold. Jeg tror (vet) desverre at det er mange foreldre/folk som ikke er svært opptatt av kosthold, mye fordi de ikke vet hverken det negative eller det positive. Og mange syns det er vanskelig eller tidkrevende å sette seg inn i det, og da lar de heller være. Desverre...

Når jeg kommer hjem blir det nok mer skriving om dette på bloggen min, det er ikke farlig å skrive om. Det eneste som kan være "farlig" er å nevne situasjoner som man har sett og mener er feil.. Det er da viktig å stå for det man skriver, og jeg vet du gjør det. Det er bra!

Jeg håper du fortsetter å skrive om kostholdet til William og hvordan du får det til å fungere. Det gir inspirasjon til andre foreldre rundt omkring, og det er viktig! Jeg heier på deg Marthe! Du er en flink mor, det gleder meg! :)

Skriv en ny kommentar

hits