WILLIAM MATHEO 28 MND

Guriland, så stor han blir. Plutselig er han konfirmant! Tida flyg, det er heilt klart. Trassalderen har nådd William til det fulle, og det kjedeligaste han veit er å gjere som Mamsen sei. 2 år og verdensmester, sa du? Det stemmer ;o) Det er jo vel og bra at dei blir sjølvstendige og meiningssøkande mennesker, så her er det bare å bite tennane sammen og smøre seg med tålmodighet!

Det kjem mykje rart ut av ein liten munn, og han er veldig ivrig på å snakke, resonnere, forklare og beskrive. Han kan snakke lenge om haien i vannet, som he spisse tennar som han må pusse, etter at den he eti opp ALLE fiskane! Han he ein livlig fantasi, som ikkje bestandig er like heldig. Det er mykje som er "kummelt", deriblant "pøkelse" og "tjoll". Han er ofte redd for å vere aleine, og hvis det er mørkt i leiligheten så er det tryggast å gå bak Mamma! Han ser troll og spøkelser både titt og ofte, for dei bur i skogen - utafor vinduet ;o) Det tok ei stund før det var greit å sove aleine igjen....

Han viser tydelig kjærlighet til dei han er glad i, og både kosar og nussar ungane i barnehagen. Ein viktig egenskap! Eg høyrer ofte "Gla i deg", "Elsker deg" og "Love you", de kan jo tru eg smeltar.. :o) Han kan gjerne sitte på fanget og stryke meg i håret, nusse og kose! Då kjem "kosegutten", som han sei :o)

William er ein skikkelig guttegutt, og elsker "ting" som bråkar. Og han snakkar til stadighet om at han skal "søyle kutej med Pappa....fojt!!" (Køyre skuter med Pappa...fort!) ...Til mors fortvilelse og fars glede! ;o) Han elskar gravemaskiner, hjullasterar, bilar, lastebilar, bussar, og ja - you name it! Køyretøy som bråkar er toppen!

Sang og musikk er au ein av Williams lidenskapar. I barnehagen he dei musikksamling med dei små ein gong i veka, og da er han heilt i hundre! Han kan synge blant anna Trollmor, So ro lillemann, bæbæ William (som han trur songen heiter...;o)), Lille Petter edderkopp, Pelle Popp og Oppe på fjellet. Han høyrer au mykje på "alfabet sangen", og kan jammen snart synge heile alfabetet!  (Det er selfølgelig automatisert, så han kan jo ikkje alfabetet..)

Form og farge er han opptatt av, og han he kunna alle fargane sidan han var 2 år. Han elskar å leike med kitt, male, tegne, spille bildelotto og pusle. Han er veldig taktil av seg, og må ta og føle på alt. Der ligner han nok på mor :o)

William er glad i å telle, og kan telle til 20. Det he kommi naturlig inn fordi han er opptatt av tall og fordi mi tel antall pust når han tek (tok) medisin. Han er veldig klar over at "Wiam ej to åj". Og pappa er "gammal mann" ;P

Bleie - og sutteslutt ser ikkje ut til å interessere han enda. "Mamma tisse på do", sei han når han fær spørsmål om han vi sitte litt på do. Eg stressar heller ikkje med nokon av delane, og eg he hvertfall ikkje tenkt til å presse han før han er klar. Til sommaren skal vi ligge i hardtrening! Sutten er god å ha, men han fær den bare når han ska sove. Der er det eg au som hell litt igjen, for den er kjekk å ha på lange bilturar, foreløbig. Han skulle egentlig gje suttane til nissen på jolaften, men han angra - og gjømte alle når nissen kom!

Etinga til William he tatt seg veldig opp, etter at han he slutta på astmamedisin. Vi har vært til spesialist med William for ein liten måned sida, og der blei det meint at han mest sannsynleg ikkje har astma, men reflux. Den typen der maten kjem opp og ut til bronkiane, ikkje den som kjem heilt ut. Vi skal tilbake i februar, men foreløbig så har han blitt kjempe bra etter å ha fått ein anna medisin. Da er det kanskje ikkje så rart han he vært ein liten småspisar, hvis maten he kommi i retur..

William søv fortsatt på dagtid, og den lurer regulerar han sjølv. Han søv vanligvis 1 - 1,5 timar midt på dagen, og legg seg klokka 19.00. Da søv han til ca 07.00 neste morgon

 Han bruker str 86 og 92 i klær, og str 23 og 24 i sko. Fortsatt ingen stor kar! :o)
4 kommentarer

keowyn

25.jan.2012 kl.07:19

For en fin liten flinkis! :D
keowyn: Eg har liksom ingen andre å sammenligne med, men eg syns au han er flink! :) Moro når de begynner å snakke, og kommunisere :)

Tina, Mamma til Linnea <3

26.jan.2012 kl.23:56

Her også var planen å gi sutten til nissen i jula, (kunne legge den på et band så den skulle kjøre inn i en nisselandsby på et kjøpesenter vi var på) ho så på alle barna som la sutten sin på, men når det var hennes tur spruta tårene. så da måtte vi ta den med hjem igjen, kanskje kaptein sabeltann får lov til å få den ettervært :)
Tina, Mamma til Linnea: Hehe, ja det er skummelt å gje fra seg sutten! Tenkte au at Kaptein Sabeltann kunne få sutten i sommar, så spørs det om det lar seg gjere ;)

Skriv en ny kommentar

hits