Strekkmerker

Det fins mange meiningar om strekkmerker. Nokon meiner det er ingen vits å smøre seg, då det er hormonelt betinga, medan andre meiner at det absolutt fungerar og kan vise til strekkmerkefrie magar. Men korleis kan vi egentlig vite om det var kremen som fungera? Kanskje ho som ikkje fekk strekkmerkar, ikkje ville fått det dersom ho ikkje smørte magen inn med krem/olje heller. Ikkje godt å vite, men det føles jo godt å kunne sei til seg sjølv at ein gjorde alt ein kunne ;)

Eg hadde strekkemerke på låra og puppane før eg blei gravid,  og visste vel egentlig at eg kom til å få meir under svangerskapet. Jordmor sa òg at yngre hadde større sjans for å få strekkmerker enn eldre, då fordi det er hormonelt. Eg var sløv til å smøre meg, heilt til det fyrste strekkmerket kom i veke 34, da var eg veldig flink til å smøre - men da var det allerede for seint ;) Eg fekk nokre strekkmerker på magen, og på sideflesket/lovehandels'a (you name it). I ettertid har eg prøvd ulike kremar og oljer for å sjå om dei kan bli bleikare. Og - det fins faktisk håp!! Eg fekk tips frå jordmor om å smøre meg med a-krem, då det er a-vitamin kroppen trenger for å fornye huda (ellerno'). Dette smørte eg magen inn med ei stund, fram til eg kom over ein strekkmerkekrem frå elicina. For 50ml kosta det 400,- og den varte i kanskje 14 dagar, og eg bestilte ein ny, og den varte òg i ca 14 dagar. Dette fant eg ut at blei for dyrt, og ville prøve eit anna alternativ. Eg kjøpte strekkmerkeolja frå www.small-angels.com til 169,-. Denne har eg bare brukt dei siste dagane, og har egentlig ikkje merka nokon særleg effekt enda.

Strekkmerka mine bleika etter dagleg bruk av a-krem og det vil eg anbefale alle. Den er uansett kjekk å ta til baby'n, om den ikkje fell i smak til bruk atvstrekkmerkebleiking :) Ellers, så trur eg kanskje eit godt strekkmerkeforebyggande tips er å smøre huda frå innsida, altså drikke mykje vatn og ta vitaminer. Det er jo i underhuda at strekkmerka blir til.

Fekk du strekkmerker under graviditet? Smørte du magen? Om de har andre tips, så del det gjerne her :)
(Hadde det vært ein krem som funka, så hadde vel ingen hatt strekkmerker?!;))
Legger ved eit bilde av min strekkmerkemage, 2 dagar før snuppen kom ut :)

11 kommentarer

mamma1991

07.apr.2010 kl.12:11

jeg smørte ikke magen og fikk ikke strekkmerker, tror det er litt arvelig også jeg. om din mor/mormor/oldermor har mye strekkmerker får du også det

Ingrid:)

07.apr.2010 kl.12:11

Eg smørte meg mæ a creme nør eg va gravid.. + babyolje kver gång eg dusja... men eg trur ikkji det va det som gjor at eg ikkje fekk strekkmerki ... Eg he lest at det æ arvleg (det trur eg stemmer på meg) + at det å "smøre frå innsida" som du sei, mæ å trene(huden blir meir elastisk?) å ta tran kan hjelpe på..:) Uansett ikkji gøtt å vite før sikkert:)

Iselin

07.apr.2010 kl.12:14

Eg har smurt meg med mange forskjellige krema også babyolje, kvar einaste dag gjennom nesten heile svangerskapet, og likevel er eg full i strekkmerker. :-( Eg har ikkje særlig trua på at man kan holde strekkmerker vekke under en graviditet, når huda strekke seg heile tida og hormonane er bra løpske. Så eg skal heller prøve litt forskjellige produkt for å lysne dei, etter graviditeten. :-) Har meir trua på det.

Hege Sofie Aketun

07.apr.2010 kl.12:26

Vel, jeg har ingen bra kommentarer til det, men jeg vil bare si at bildet er knall fint :) Hehe :)
Hege Sofie Aketun: Haha, ja veldig ;)

Sùsie

07.apr.2010 kl.13:31

Jeg brukte den a-kremen litt, men var ikke spes flink til å smøre meg. Jeg var heldig da, slapp unna strekkmerker. Hadde slik som du noen fra før av på låra og sideflesket, men de ble heldigvis ikke noe spesielt verre :)

Mette

07.apr.2010 kl.13:33

Eg fikk masse strekkmerker..Men hadde litt fra før og,på puppane,låra og på magen, la fort på meg for lenge siden.. Når eg blei gravid, blei ingenting bedre akkuratt.fikk masse mer..Og eg HATER magen min ! Fordrar ikkje strekkmerka min:( Er ikkje det att eg syns det er stygt på andre i det heletatt..Men på meg sjøl, hater eg det..Kansje det har noe m å gjøre att eg hadde før eg blei gravid og, hadde eg kun fått av graviditeten trur eg ikkje eg hadde misslikt det så masse..Men det får eg aldri vite:P Hehe...
Prøvde å smøre meg m doktor greve sin gjennom svangerskapet..Men til null nytte..De som ikkje får i det heletatt, syns eg er kjempe heldige:) Men så syns eg strekkmerker fra en graviditet er ett fint minne,merke (vet ikkje kass ord eg skal bruke) som en har fra graviditeten :)

heidi

07.apr.2010 kl.14:14

æ fikk ikke ett eneste strekkmerke under graviditeten..smurt mæ me clarins sin olje mot strekkmerka pluss body shop sin mot strekkmerka...æ ane jo ikke om æ villa fått om æ ikke smurt,men det e jo ikke nå for og forebygg heller da
Jeg fikk masse, enda jeg smurte meg iherdig med både A-creme og Dr.Greve sin strekkmerkekrem hele tiden.. Men, jeg fikk aldri mørke merker, og de er ikke det nå heller.. Nå smører ejg meg godt hver dag, men med vanlig fuktighetskrem bare. Får vel bare finne seg i at de er der ;)

Anette

07.apr.2010 kl.15:59

Jeg smørte meg hver morgen og kveld med bodyshops bodybutter med kakao! Jeg tror det funka,fikk et par siste uka.. men da smørte jeg heller ikke! Mamma har masse strekkmerker,så vet ikke jeg;P Liker å tru at det hjalp;)

bergit

12.apr.2010 kl.23:15

eg fekk masse strekkmerker, og eg smurte meg kvar dag mens eg gjekk gravid. har ikkje heilt trua på at det hjelper å smøre seg, men kanskje eg skø prøve med a-creme no...=)

Skriv en ny kommentar

hits