Fødsel

Fødsel.. Eg kjenner det "bruser" i blodet bare eg skriver ordet fødsel. Eg har fått det på hjernen, og sluker i meg alle fødselshistoriar eg kjem over! Vil du dele din? Det har festa seg hos meg (selfølgelig :p) og eg er kjempe misunnelig på alle som skal føde! Eg vil au! Sjølv om eg tenkte under riene at dei som fortalte meg at fødsel var fantastisk og flott, var sadistar og eg kunne ikkje skjønne dei som hadde født ikkje advarte meg mot å bli gravid, for fødsel er jævlig ;) Det er det beste jævligaste eg har vært med på! Og allerede 1,5 timar etter fødselen hadde eg skrive melding til jordmor "Alt gjekk bra, og eg føder gjerne igjen!" Det sei jo litt om kor fort ein gløymer. Heldigvis! Selfølgelig er det vondt og ein har uutholdelige smerter på eit visst punkt, men, DEN premien da! Ingenting slår følelsen av å få ein nyfødt baby opp på brystet for fyrste gong, og du veit ikkje ein gong om du skal le eller grine.. Smertene er over og du har blitt MAMMA!

Så, til alle gravide der ute: Ikkje bruk tid på å grue deg til fødsel, dette er kroppen laga til å gjere! Den veit akkurat kva den skal gjere og sei til og med ifrå når du skal presse. (Med mindre du er i epiduralhimmelen og ikkje kjenner ein dritt - som meg ;p)

Min fødsel starta med rier, og eg lurer på korleis din fødsel starta? Vannavgang, slimpropp eller rier? Min fødsel starta på termindagen, fødte du på/før/etter termin?

19 kommentarer

Marion & Lille Liva

02.apr.2010 kl.19:20

Hei hei!

Det er rart det der med at man glemmer hvor vondt det var så kort tid etter! Helt utrolig! Det er jo som å være i helvete, og så til himmelen!

Min fødsel startet med vannavgang, men måtte settes igang 12 timer etterpå. Dette var i uke 35. Fødselen tok 1 og en halv time. Og jeg trodde jeg kom til å dø, uten tvil. Det var så ille at hadde jeg hatt en pistol, så hadde jeg faktisk skyti meg selv. Men ja, noen timer etterpå, så kunne man jo tenke seg å gjøre det igjen. For fytti for en fin premie vi får!! Det er så uten tvil verdt det! :)

Anette

02.apr.2010 kl.19:26

Hos meg begynte det med rier,hadde jo rier i en uke...:S Blah! Blir sliten bare av å tenke på det!

Slimproppen gikk 2 eller 3 dager før vi dro på sykehuset.. husker ikke helt.. Fødselen startet dagen før termin,men han ble tatt med hastekeisersnitt dagen etter termin! Etter den verste opplevelsen jeg kan tenke meg,både psykisk og fysisk!

Men etter noen uker var det verdt det!;D Og jeg gjør det uten tvil engang til<3

kristine

02.apr.2010 kl.19:35

startet med vannavgang og riene kom deretter. jeg gikk 1 uke og 2 dager over uten å vite om det heldigvis..hun kom den 13 juni mensterminen var 6 juni og ul terminen var 29 juni..
SV: Jada :) Amalie har ikke noe i mot den i det hele tatt. Når jeg slipper den for å suge ut snørr så passer jeg på å holde en finger foran det andre neseboret. I tillegg må man slippe raskt sånn at den suger litt hardt. Da kommer det som regel ut veldig fort :)

Her begynte det med blødning. Var da jeg dro på sjukehuset. Deretter rier, og 1 time etter første rie så gikk vannet :p Fødselen starta 5 dager etter termin :)

birjit

02.apr.2010 kl.21:56

min fødsel starta med at slimproppen gjekk i kvellinga, så kåm riene på nåtta. Og 11-12 timar etter riene starta kåm lille gut, 13 dagar etter termin!=)

Jannike

02.apr.2010 kl.22:27

fødselen min starta med at vannet gikk når vi var å fiska:) riene kom på morrakvisten noen timer før jeg skulle blitt satt i gang. når jeg kom på sykehuset hadde jeg 9cm åpning, etter en og en halv time var han ute:) da var vi 41 uker+ 3dager, så skulle blitt satt i gang uansett 4 dager seinere.
Jannike: Oi! Spennande! 41+3 ja..Huff, det var nok slitsomt!? Var bebis stor?
SV: Ja, gikk litt vel raskt da. Ingen som hadde forberedt meg på styrtfødsel. Alle sa jo at første fødselen er lang :p

Jannike

02.apr.2010 kl.22:51

han var 52cm og 3,4kg. så han var helt normal:) fikk beskjed hele veien at han kom til å bli liten,så var deilig å høre at han lå på streken. fødsel var egentlig ikke slitsom siden det gikk så fort. også var det veldig deilig å få en dato han måtte komme, selvom han kom før den da:)
Jannike: Jøss, det var ikkje store karen.. Godt det da :) Men dei kan vel gå ned i vekt når dei er på overtid? Ja, eg også trøsta meg med at det var max 14 dagar etter termin.. Eller, eg hadde tenkt til å bytte sjukehus - der dei praktiserte igangsetting 1 veke etter termin ;)
SV: Ja, men det er ikke aktiv fødsel da. Er nemlig ikke helsemessig forsvarlig å ligge så lenge i aktiv fødsel :p Jeg brukte 2 timer jeg. Hehe.

Marion

03.apr.2010 kl.01:15

SV: Ja, var klar over det, fødselen starta først i uke 32, men fikk stoppa den. Ho var veldig stor! 2885 gram og 49 cm lang!
SV: Hehe. Rakk såvidt akupunktur jeg :) . Men hadde fra før av bestemt meg for å ikke bruke epidural :)

Anette

03.apr.2010 kl.10:49

Hei, dumpet innom bloggen din jeg. :)

Min fødsel startet med veldig lette rier, som overhodet ikke var vondt. Deretter bygget de seg gradvis opp, tror slimproppen gikk når jordmor sjekket åpningen første gangen. Vannet gikk underveis, det var misfarget da... Markus ble tatt med vakuum tilslutt, etter at han hadde sittet fast, og jeg hadde hatt pressrier i to timer! (hvor jeg ikke fikk lov til å presse for å håpe på at han skulle løsne og rotere seg ut selv...) Etter en halvtime med vakuum, kom Markus endelig ut. Og fødselen tok bare litt over 9 timer fra første rie til han var ute. Synes fødselen var ubehagelig i starten, men de siste 4 timene var vonde. Det var verst rett før vannet gikk...

Men jeg sa også rett etterpå at jeg gleder meg til neste gang! :)

Eirin Skog

03.apr.2010 kl.17:46

Nå har jeg lagt fra meg tanken om å prøve vognen innendørs ihvertfall;D

Likte tankene dine i innlegget og interessant å lese kommentarene. Min fødsel startet med at slmproppen gikk dagen før og små rier et døgn før jeg ble lagt inn med 3-4cm åpning.
SV: Blir nok en stund til det blir grøt her :p Men er kos å amme :)

`line og noah julius

03.apr.2010 kl.20:23

min fødsel ble satt i gang i uke 39(legene fant ut etterpå at det var uke 38),da hadde jeg vært inn og ut av sykehuset/legen for sjekk i en mnd pga alvorlig svangerskapsforgiftning.

fra vannet gikk og riene kom tok det 5 timer så var han ute!

da hadde han gått ned 600g i magen på ei uke så var virkelig på tide!

jeg synes fødselen gikk veldig greit,var jo vondt men var definitift verdt det!

mammantiljessicaogbenjamin

04.apr.2010 kl.13:40

Min fødsel starta med rier 2 uker før termin.

24 timer etter ble hun født med hastekeisersnitt.

Mette

04.apr.2010 kl.20:09

eg har tatt fullstendig skrekken... Eg vil ikkje føde igjen..Men vil absolutt ha flere..
Vannet mitt gikk 13dag på overtid, 32timer etterpå var han ute.. Ett sant Heeelv... rett og slett..Så eg har nok tatt skrekken fullstendig:(

Skriv en ny kommentar

hits